11:00

Krewetki z maślanym czosnkiem




Krewetki z czosnkiem mogłabym jeść codziennie. Uwielbiam ich smak, a gdy są połączone z plasterkami czosnku i prawdziwym masłem, smakują po prostu obłędnie. Tak przygotowane możemy podać z rukolą, roszponką, makaronem czy położyć na grzanki. 


Składniki:



Makaron gotujemy al dente, zostawiamy na durszlaku. Krewetki myjemy, oczyszczamy, wycinamy czarną nitkę. Możemy odciąć również ogonki. Czosnek kroimy na plasterki - cienkie i grube. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy plasterki czosnku i krewetki. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i smażymy około 8 minut, przewracając krewetki kilka razy. Zawartość patelni przekładamy do miseczki, na patelni rozpuszczamy pozostałą łyżkę masła i podsmażamy makaron na złoto. Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do podsmażanego makaronu. 

Na talerzach układamy podsmażony makaron z pomidorkami a następnie krewetki z czosnkiem i sosem, który powstał z masła. 





Na zdjęciach:
  • talerz głęboki  Onse Colle - Villa d'Este

2 komentarze:

  1. mmm chętnie bym zjadła coś takiego ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam się głodna tu zaglądając. Bardzo apetycznie wygląda to danie. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie