Składniki:
(dwa desery)
- 2 łyżki konfitury wiśniowej
- 50g gorzkiej czekolady 70%
- 1,5 łyżki nasion chia
- 3 łyżki białej morwy od Symbio
- 300g jogurtu naturalnego
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i mieszamy z konfiturą wiśniową. Wypełniamy nią pucharki. Jogurt mieszamy z nasionami chia, odstawiamy na 15 min by nasionka urosły. W tym czasie czekolada z konfiturą spokojnie wystygnie. Do pucharków wlewamy chia z jogurtem, a na to 1,5 łyżki białej morwy.
Na zdjęciach:
- kieliszki do wina białego Krista Prestige - Krosno
Morwa biala jest niezwykle slodka i idealnie sprawdza sie w tego typu deserach :)
OdpowiedzUsuńtaki deserek to mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńWspaniały deserek. Zjadłabym :-)
OdpowiedzUsuńWyglada cudownie, muszę zrobic sama :) www.dlifebook.blogspot.com zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńPiękny i na pewno bardzo smaczny deser. Sama jako dzieciak uwielbiałam skubać morwę prosto z drzewa :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie. http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń