16:30

Tortilla z kremowym sosem pieczarkowym



Ciepłe tortille to szybkie przekąski, które trochę imitują fastfoodowe jedzenie. Chyba dlatego mój luby je tak bardzo uwielbia. Dzisiejsza wersja jest jedną z moich ulubionych.



Składniki:


Pieczarki myjemy, kroimy na kawałki i podsmażamy na maśle razem z pokrojoną szalotką. Dodajemy mascarpone, ziarenka słonecznika, natkę pietruszki i łączymy wszystko na gładki sos. Doprawiamy do smaku pieprzem. 


Na tortilli układamy dwa plasterki sera, sos pieczarkowy i składamy ją na dwa razy. Grillujemy przez 8 minut. 





Na zdjęciach:
  • talerz duży płaski Onse Colle - Villa d'Este


2 komentarze:

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie