Po genialnym smaku miodowo-cytrynowej koreańskiej herbaty, przyszedł czas na odkrycie innego smaku. Tym razem w roli głównej aloes.
"Zawarty aloes jest powszechnie znanym i cenionym środkiem regulującym pracę jelit oraz wzmacniającym organizm. Pomaga odbudowywać naturalną florę bakteryjną, regeneruje podrażnione jelita, zwiększa odporność organizmu poprzez stymulację immunologiczną oraz obniża poziom cukru we krwi."
Składniki:
- 250ml przegotowanej wody o temperaturze 80*C
- 1,5 łyżeczki konfitury koreańskiej aloesowo-miodowej
Do kubka wlewamy wodę, dodajemy herbatę i mieszamy aż do momentu, gdy konfitura się rozpuści. Uzyskany kolor powinien być bardzo blado zielony.
Herbata w smaku przypomina napój aloesowy, jednak jest delikatniejsza w smaku. Kawałki aloesu są malutkie, więc nie czuć ich podczas picia. Cudownie smakuje na gorąco i to chyba jej najlepsza forma. Na zimno z kostkami lodu jest równie smaczna, jednak by poczuć fantastyczny aromat aloesu polecam wersję ciepłą. Na najbliższe jesienne wieczory jest idealna.
Jak to wygląda cenowo?
Słoik konfitury o pojemności 580g to koszt 23,40zł. Dostępna jest w sklepie Kuchnie Świata.
Zapraszam do odwiedzenia:
Na zdjęciach:
- porcelanowa filiżanka DUO - Richmont
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl