10:30

Piernikowa kawa z imbirem kandyzowanym

 





Piernikowa kawa z ostro-słodkim imbirem i bitą śmietaną. Brakowało mi tylko kruchej, waflowej rurki...




Składniki:


Kremówkę ubijamy na bitą śmietanę, mieszamy z przyprawą piernikową i odstawiamy do lodówki. Zaparzamy kawę, dodajemy mleko i kandyzowany imbir. Śmietanę nakładamy przed samym podaniem kawy.







Na zdjęciach: 

3 komentarze:

  1. uwielbiam kawę, na pewno na chłodniejszy wieczór skorzystam s tego przepisu :D
    http://wkomenda.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. PYSZNIE!
    http://smykwkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Myyy to coś dla mnie :) pycha :)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie