Piernikowa kawa z ostro-słodkim imbirem i bitą śmietaną. Brakowało mi tylko kruchej, waflowej rurki...
Składniki:
- 50g śmietany kremówki 36%
- 6 kostek kandyzowanego imbiru
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej piernikowej ze skórką pomarańczy
- 200ml wrzątku
- 50ml ciepłego mleka
- 1 łyżeczka przyprawy piernikowej
Kremówkę ubijamy na bitą śmietanę, mieszamy z przyprawą piernikową i odstawiamy do lodówki. Zaparzamy kawę, dodajemy mleko i kandyzowany imbir. Śmietanę nakładamy przed samym podaniem kawy.
Na zdjęciach:
uwielbiam kawę, na pewno na chłodniejszy wieczór skorzystam s tego przepisu :D
OdpowiedzUsuńhttp://wkomenda.blogspot.com/
PYSZNIE!
OdpowiedzUsuńhttp://smykwkuchni.blogspot.com/
Myyy to coś dla mnie :) pycha :)
OdpowiedzUsuń