11:00

Chipsy z cukinii


Po chipsach z buraków, to kolejna fajna odmiana zdrowej przekąski. Polecam do filmów czy nawet na wynos - do kina :)



Składniki:

Cukinię kroimy na cienkie plasterki, układamy na ręczniku papierowym i przykrywamy kolejną warstwą ręcznika, dociskamy by odsączyć nadmiar wody. Osuszone plasterki układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Olej mieszamy z przyprawą, za pomocą pędzelka smarujemy każdy plasterek cukinii. Blaszkę wkładamy do zimnego piekarnika, nagrzewamy do 100*C i pieczemy 90minut - po pierwszych 45 minutach obracamy plasterki.



W zamkniętej puszce możemy przechowywać chipsy przez 3 dni.



Na zdjęciach:
  • półmisek Porto – Ambition

5 komentarzy:

  1. i to się nazywa zdrowa, a zarazem pyszna przekaska!

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy25 sierpnia

    Uwielbiam cukinię!

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy25 sierpnia

    Uwielbiam cukinię!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda obłędnie! Zamiast frytek czy popcornu można zrobić takie przekąski a potem zasiąść przed tv :-)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie