Po chipsach z buraków, to kolejna fajna odmiana zdrowej przekąski. Polecam do filmów czy nawet na wynos - do kina :)
Składniki:
- 1 umyta cukinia ze skórką
- 2 łyżki oleju z awokado
- przyprawa pomidory z bazylią i czosnkiem od Rafex
Cukinię kroimy na cienkie plasterki, układamy na ręczniku papierowym i przykrywamy kolejną warstwą ręcznika, dociskamy by odsączyć nadmiar wody. Osuszone plasterki układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Olej mieszamy z przyprawą, za pomocą pędzelka smarujemy każdy plasterek cukinii. Blaszkę wkładamy do zimnego piekarnika, nagrzewamy do 100*C i pieczemy 90minut - po pierwszych 45 minutach obracamy plasterki.
- półmisek Porto – Ambition
i to się nazywa zdrowa, a zarazem pyszna przekaska!
OdpowiedzUsuńUwielbiam cukinię!
OdpowiedzUsuńUwielbiam cukinię!
OdpowiedzUsuńSmacznie ;-)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie! Zamiast frytek czy popcornu można zrobić takie przekąski a potem zasiąść przed tv :-)
OdpowiedzUsuń