Składniki:
- 1,2 kg żeberek
- pieprz
- papryka słodka
- chilli
- 150ml keczupu
- 400ml coca-coli
Żeberka kroimy w kawałki, doprawiamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Każdy kawałek mięsa mocno oblewamy keczupem. Odstawiamy do lodówki na 4 godziny lub najlepiej na całą noc. Zamarynowane żeberka zalewamy coca-colą, naczynie przykrywamy i wkładamy do zimnego piekarnika. Nagrzewamy piec do temperatury 200*C i od tego momentu pieczemy 2 godziny. Przy większej ilości mięsa 2-3kg polecam wydłużyć czas pieczenia do 2 godzin 40 minut.
Odwiedźcie fanpage Przyprawy Premium - mają naprawdę przyprawy w jakości premium :)
Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńJedyne co ciśnie mi się na usta to: na prawdę??? Serio to wychodzi? I to smaczne? Z podziwu wyjść nie mogę. Chyba wypróbuję ale przepisem pochwalę się już po degustacji...
OdpowiedzUsuńWychodzi, i są.... boskie po prostu :)
UsuńPróbowałam kilka razy i generalnie najlepiej ten przepis sprawdza mi się jeśli robię to w rękawie. Coca - cola to mój taki mały grzech!
OdpowiedzUsuń