12:45

Szparagowo-orzeszkowy makaron

 





Chciałam zrobić pesto, ale plany zepsuła mi bazylia, której po prostu zabrakło w domu. Użyłam więc innych zielonych składników i wyszło mi coś całkiem dobrego :) Sami zobaczcie. 




Składniki:
  • 30 orzechów arachidowych obranych
  • 5 liści sałaty strzępiastej
  • 2 łyżki oleju z awokado
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • 1 awokado
  • 5 ugotowanych zielonych szparagów 
  • pieprz do smaku

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę (w mojej widać małe kawałki orzeszków, no ale nie dorobiłam się jeszcze blendera), doprawiamy i odstawiamy na 15 minut. Gotujemy makaron, odcedzamy i jeszcze ciepły łączymy z masą szparagową. Podajemy na ciepło.

2 komentarze:

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie