11:00

Skrawaki do dwóch typów sera - Fiskars




Małe, niepozorne i niesamowicie ostre. Dwa skrawaki dedykowane do sera miękkiego i twardego. Odcinanie równych plasterków sera nigdy nie było łatwiejsze. 

Skrawak do sera twardego, ten z dłuższą końcówką wyśmienicie radzi sobie z twardymi serami. Bez problemu możemy wykroić idealne listki parmezanu i położyć na grzance z rukolą. Skrawak nadaje się również do krojenia warzyw - ogórków, cukinii czy bakłażanów. 


Skrawak do sera miękkiego, ma króciutką końcówkę, tak naprawdę zakończenie skrawaka jest tuż za ostrzem do krojenia. Taka forma ułatwia krojenie miękkiego sera i zapobiega przyklejaniu się plasterków do ostrza. 




1 komentarz:

  1. Dla serożerców, wymarzone gadżety <3 U nas prym wiodą kozie i pleśniowe <3

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Copyright © 2014 Lifestyle by Gotowanie i blogowanie , Blogger