11:00

Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej




Pyszne musztardowe skrzydełka z miodową skórką i soczystym środkiem. Idealnie na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąska do piwa.

Składniki:
  • 1kg skrzydełek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki musztardy (stołowej, miodowej, jaką macie)
  • 1 łyżka musztardy francuskiej (ziarnistej)
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz wg uznania

Skrzydełka myjemy, przecinamy na 3 części, lotki wyrzucamy. Cebulę kroimy w pióra, czosnek przeciskamy przez praskę. Skrzydełka doprawiamy solą i pieprzem.

Przygotowujemy marynatę: mieszamy musztardy, miód, oliwę oraz przeciśnięty czosnek. Gotową marynatą polewamy skrzydełka, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 60 minut.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy skrzydełka, posypujemy je koperkiem i pociętą cebulą, przykrywamy warstwą folii aluminiowej.

Pieczemy przez 45-55 minut w temperaturze 175*C. 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie