Pyszne musztardowe skrzydełka z miodową skórką i soczystym środkiem. Idealnie na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąska do piwa.
Składniki:
- 1kg skrzydełek
- 1 cebula
- 4 łyżki musztardy (stołowej, miodowej, jaką macie)
- 1 łyżka musztardy francuskiej (ziarnistej)
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz wg uznania
Skrzydełka myjemy, przecinamy na 3 części, lotki wyrzucamy. Cebulę kroimy w pióra, czosnek przeciskamy przez praskę. Skrzydełka doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowujemy marynatę: mieszamy musztardy, miód, oliwę oraz przeciśnięty czosnek. Gotową marynatą polewamy skrzydełka, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 60 minut.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy skrzydełka, posypujemy je koperkiem i pociętą cebulą, przykrywamy warstwą folii aluminiowej.
Pieczemy przez 45-55 minut w temperaturze 175*C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl