11:00

Tarta ze szparagami i serem pleśniowym



Wytrawna tarta ze szparagami i kremowym serem pleśniowym. Dosłownie rozpływa się w ustach. Lekka, pyszna i idealna na ciepłe dni, gdy mamy ochotę na coś lekkiego.


Składniki:


Spód do tarty przygotowujemy zgodnie z przepisem, studzimy. Śmietankę mieszamy z jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy na upieczony spód. Ser pleśniowy kroimy w plasterki, układamy na sosie.

Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy końcówki, układamy w małych odstępach na tarcie. Pomidorki przekrawamy na pół, układamy pomiędzy szparagami.

Tartę wkładamy do nagrzanego do 200*C piekarnika, pieczemy przez 20 minut.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie