Pietruszkowa sakiewka z kurczaka, którą możemy przygotować na patelni grillowej, w elektrycznym opiekaczu/grillu lub podczas grillowania na świeżym powietrzu. Aromatyczna i mocno ziołowa, przepyszna.
Składniki:
- pierś z kurczaka pojedyncza
- mała gałązka rozmarynu
- plasterek sera żółtego
- kostka masła 1cmx1cm
- pierz czarny
- pesto pietruszkowe (użyłam gotowego, zdrowego koncentratu Proeco)
Pierś z kurczaka dokładnie oczyszczamy, przecinamy w połowie tworząc sakiewkę. Mięso dokładnie nacieramy pietruszkowym pesto i posypujemy pieprzem. Do środka wsadzamy zwinięty plasterek sera, kosteczkę masła i gałązkę rozmarynu.
Pierś grillujemy z obu stron na złoto, przez około 8 minut z każdej strony, by dobrze upiekła się w środku.
Pesto pietruszkowe można przygotować blendując świeżą natkę pietruszki, oliwę oraz wyciśnięty ząbek czosnku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl