11:00

Pietruszkowa sakiewka z kurczaka



Pietruszkowa sakiewka z kurczaka, którą możemy przygotować na patelni grillowej, w elektrycznym opiekaczu/grillu lub podczas grillowania na świeżym powietrzu. Aromatyczna i mocno ziołowa, przepyszna.


Składniki:


Pierś z kurczaka dokładnie oczyszczamy, przecinamy w połowie tworząc sakiewkę. Mięso dokładnie nacieramy pietruszkowym pesto i posypujemy pieprzem. Do środka wsadzamy zwinięty plasterek sera, kosteczkę masła i gałązkę rozmarynu.

Pierś grillujemy z obu stron na złoto, przez około 8 minut z każdej strony, by dobrze upiekła się w środku.

Pesto pietruszkowe można przygotować blendując świeżą natkę pietruszki, oliwę oraz wyciśnięty ząbek czosnku. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie