10:00

Koktajl jeżynowy z mango


Uwielbiam jeżyny w każdym koktajlu i deserze, są lekko kwaśne, intensywne w smaku i jednocześnie słodkie. Zmieszane ze słodkim mango tworzą wspaniały duet koktajlowy.

Składniki:
  • 150g jeżyn (waga mrożonych)
  • 200g jogurtu naturalnego
  • 1 dojrzałe mango

Jeżyny wkładamy do kielicha blendera, czekamy aż osiągną temperaturę pokojową. Dodajemy jogurt, obrane mango i miksujemy przez minutę.

Dzięki temu, że mango jest dojrzałe koktajl jest idealnie słodki i nie wymaga żadnego dodatku w postaci cukru czy miodu. 





2 komentarze:

  1. Uwielbiam jeżyny:) Szkoda, że nie mogę ich u siebie nigdzie dostać:(

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszotka 😃 u nas dziś królowały truskawki z bananem. Czas wyjesc zimowe zapasy :)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie