11:00

Jajka faszerowane wędzonym łososiem



Jajka na wielkanocnym stole to pozycja obowiązkowa. Zazwyczaj nadziewałam je pieczarkami, ale po spróbowaniu nadzienia z łososiem zmieniłam zdanie. Teraz smakują po prostu pysznie, a dodatek rzeżuchy cudownie podkreśla smak.

Składniki:
  • 4 jajka
  • 50g wędzonego łososia
  • 1 łyżeczka szczypiorku
  • 1 łyżka rzeżuchy
  • 1 łyżka majonezu szczypta pieprzu

Jajka dokładnie myjemy, gotujemy na twardo, przecinamy na pół i wydrążamy żółtko. Łososia kroimy w kosteczkę. W misce mieszamy łososia, szczypiorek, rzeżuchę, majonez, żółtka jajek, doprawiamy pieprzem. Farsz wstawiamy do lodówki na 30 minut, schłodzonym nadziewamy jajka. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie