Jajka na wielkanocnym stole to pozycja obowiązkowa. Zazwyczaj nadziewałam je pieczarkami, ale po spróbowaniu nadzienia z łososiem zmieniłam zdanie. Teraz smakują po prostu pysznie, a dodatek rzeżuchy cudownie podkreśla smak.
Składniki:
Składniki:
- 4 jajka
- 50g wędzonego łososia
- 1 łyżeczka szczypiorku
- 1 łyżka rzeżuchy
- 1 łyżka majonezu szczypta pieprzu
Jajka dokładnie myjemy, gotujemy na twardo, przecinamy na pół i wydrążamy żółtko. Łososia kroimy w kosteczkę. W misce mieszamy łososia, szczypiorek, rzeżuchę, majonez, żółtka jajek, doprawiamy pieprzem. Farsz wstawiamy do lodówki na 30 minut, schłodzonym nadziewamy jajka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl