11:00

Surówka z czerwonej kapusty



Pyszna surówka z czerwonej kapusty. Idealna do obiadu czy nawet śniadania. Mój mąż zachwyca się nią za każdym razem i zjada zawsze ogromną porcję. Przygotowanie zajmuje tylko chwilę, nawet jeśli robimy to bez pomocy robota kuchennego.

Składniki:

  • 1/3 kapusty czerwonej (ok. 350g)
  • 1/2 białej rzodkiewki (ok. 200g)
  • 4 rzodkiewki czerwone
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • pieprz do smaku

Kapustę i białą rzodkiew obieramy, czerwone rzodkiewki myjemy i obcinamy im końcówki. Kapustę czerwoną drobno szatkujemy, białą i czerwoną rzodkiewkę ścieramy na tarce. Warzywa mieszamy z łyżką majonezu, oleju i doprawiamy pieprzem. 

Swoją surówkę przygotowałam w robocie kuchennym Desire, który skrócił moją pracę do niecałej minuty. Obrane warzywa jedynie wrzuciłam na ostrza i  były idealnie posiekane/starte. 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie