Pyszna surówka z czerwonej kapusty. Idealna do obiadu czy
nawet śniadania. Mój mąż zachwyca się nią za każdym razem i zjada zawsze
ogromną porcję. Przygotowanie zajmuje tylko chwilę, nawet jeśli robimy to bez
pomocy robota kuchennego.
Składniki:
- 1/3 kapusty czerwonej (ok. 350g)
- 1/2 białej rzodkiewki (ok. 200g)
- 4 rzodkiewki czerwone
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- pieprz do smaku
Kapustę i białą rzodkiew obieramy, czerwone rzodkiewki
myjemy i obcinamy im końcówki. Kapustę czerwoną drobno szatkujemy, białą i
czerwoną rzodkiewkę ścieramy na tarce. Warzywa mieszamy z łyżką majonezu, oleju i
doprawiamy pieprzem.
Swoją surówkę przygotowałam w robocie kuchennym Desire, który
skrócił moją pracę do niecałej minuty. Obrane warzywa jedynie wrzuciłam na
ostrza i były idealnie posiekane/starte.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl