11:00

Rurki z adwokatem



Rurki w wersji dla dorosłych z pysznym kremem adwokatowym. Kruche, pyszne i najlepiej od razu zróbcie ich więcej.

Składniki:

Mąkę mieszamy jogurtem i masłem, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę. Schłodzone cienko rozwałkowujemy, kroimy w paski. Foremki do rurek smarujemy olejem/masłem, nawijamy na nie ciasto, tak by pierścienie ciasta zachodziły na siebie i układamy na blaszce – w pozycji leżącej. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 12 minut – aż uzyskają złoty kolor.

Śmietankę miksujemy na sztywną pianę, do ubitej dodajemy partiami mascarpone, następnie adwokat i cukier puder. Masa powinna wyjść gęsta, nie wymaga dodatku żelatyny. Odstawiamy przygotowany krem do lodówki. 

Upieczone rurki na ciepło ściągamy z foremek, odstawiamy do wystudzenia. Gdy będą całkowicie wystudzone nadziewamy je schłodzonym kremem adwokatowym. Przechowujemy w lodówce. 








1 komentarz:

  1. Jak ja dawno nie jadłam takich rurek. A ten krem wprost do mnie woła :D Pyszności

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie