10:30

Kaszka manna piernikowa - świąteczna

 



Od kiedy dni są coraz zimniejsze, nie wyobrażam sobie jeść zimnego śniadania. Prawdę mówiąc, zawsze rano przygotowuję mężowi ciepłą owsiankę, którą zabiera ze sobą w termicznym pojemniku i zjada w pracy. I tak jakoś sama zaczęłam też jeść ciepłe śniadania. Dziś kaszka manna w wersji świątecznej. 


Składniki:
  • 200ml mleka
  • 4 łyżeczki kaszy manny
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • skórka z połowy pomarańczy

Mleko podgrzewamy razem z przyprawą piernikową i skórką pomarańczy. Do gotującego się mleka dodajemy kaszę, gotujemy na małym ogniu (ciągle mieszając), aż do momentu gdy kaszka zgęstniej. Ugotowaną kaszę mieszamy z cukrem i łyżeczką jogurtu i przelewamy do miseczki. 


1 komentarz:

  1. Przepis napewno wykorzystam. uwielbiam smak i zapach pierników :)
    https://www.facebook.com/emilia.burdon.7

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie