Składniki:
- 1 bułka
- 4 duże krewetki
- 1 gruszka
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki masła
- sól i pieprz
- sos balsamiczny
Krewetki rozmrażam (mam mrożone i oczyszczone), czosnek kroję na plasterki, masło rozpuszczam na patelni. Na gorące masło wrzucam krewetki, czosnek, doprawiam solą i pieprzem. Gdy krewetki są różowe z obu stron zgarniam je na bok patelni i ściągam patelnię z ognia.
Bułkę kroję na cztery części, miękką stroną przykładam do resztek masła na patelni (żeby bułka lekko wchłonęła masło) i wkładam do piekarnika. Podpiekam w opcji grill (temperatura 230*C) aż będą złoto-brązowe.
Podpieczone bułki układam na talerzu. Gruszkę kroję i układam po jednym plasterku na bułce, a następnie nakładam krewetkę. Całość delikatnie oblewam sosem balsamicznym.
W duże, oczyszczone i smaczne krewetki zaopatruję się w sklepie Kuchnie Świata.
Różowy talerz Arv oraz ręcznik kuchenny w
różową kratkę możecie kupić w Ikeii, jeśli jednak wolicie zakupy online
to zapraszam do sklepu Amicus na allegro. Część oferty jest dostępna od razu na aukcjach, a pozostałe produkty na zamówienie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl