09:00

Grzanki z krewetkami




Małe grzanki, które idealnie nadają się na przystawkę czy imprezową przekąskę. Pyszne, kolorowe i soczyste. Mieszanka smaków, która mam nadzieję, przypadnie Wam do gustu.


Składniki:
  • 1 bułka
  • 4 duże krewetki
  • 1 gruszka
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki masła
  • sól i pieprz
  • sos balsamiczny

Krewetki rozmrażam (mam mrożone i oczyszczone), czosnek kroję na plasterki, masło rozpuszczam na patelni. Na gorące masło wrzucam krewetki, czosnek, doprawiam solą i pieprzem. Gdy krewetki są różowe z obu stron zgarniam je na bok patelni i ściągam patelnię z ognia. 

Bułkę kroję na cztery części, miękką stroną przykładam do resztek masła na patelni (żeby bułka lekko wchłonęła masło) i wkładam do piekarnika. Podpiekam w opcji grill (temperatura 230*C) aż będą złoto-brązowe. 

Podpieczone bułki układam na talerzu. Gruszkę kroję i układam po jednym plasterku na bułce, a następnie nakładam krewetkę. Całość delikatnie oblewam sosem balsamicznym.

W duże, oczyszczone i smaczne krewetki zaopatruję się w sklepie Kuchnie Świata. 



Różowy talerz Arv oraz ręcznik kuchenny w różową kratkę możecie kupić w Ikeii, jeśli jednak wolicie zakupy online to zapraszam do sklepu Amicus na allegro. Część oferty jest dostępna od razu na aukcjach, a pozostałe produkty na zamówienie. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie