10:30

Wołowina w sosie mango z czarną soczewicą




To danie z cyklu... ile ugotujesz, to i tak będzie za mało. Miało wystarczyć na kolejny obiad. Wołowina z mango jest po prostu obłędna.


Składniki:

Wołowinę kroimy na cienkie paski, mocno przyprawiamy i odstawiamy na całą noc do lodówki. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy szalotkę, następnie dodajemy wołowinę, a po 5 minutach dodajemy, paprykę pociętą w paski oraz mango pocięte w kostkę. Przykrywamy patelnię i zmniejszamy ogień. Gdy minie około 10 minut i patelni wytworzy się sok dodajemy przecier z mango. Doprawiamy do smaku pieprzem. Całość dusimy przez 5 minut. Soczewicę gotujemy na miękko, bez dodatku soli. Odsączamy i podajemy z sosem, dekorujemy kawałkami papryki. 

Danie nie jest za bardzo fotogeniczne, ale jest przepyszne w smaku :) 





Na zdjęciach:
  • talerzyk deserowy biały Arv - Ikea

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie