11:00

Rogaliki z serem i szynką




Kolejna wersja panującego w naszym domu szybkiego śniadania. Zwłaszcza gdy robi je mój mąż :) Szybko, prosto i na ciepło. 

Składniki:
(6 rogalików)

Ciasto francuskie dzielę na sześć trójkątów. Na każdym z nich układam plasterek szynki, złożony plaster sera i następnie drugi plasterek szynki. Zwijam ciasto na kształt rogalika, zwracają uwagę, by dobrze docisnąć boki. 

Gotowe rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wkładam do nagrzanego do 200*C piekarnika i piekę przez 12 minut. 




5 komentarzy:

  1. Prosto i smacznie, najlepiej na imprezę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszą być pyszne :) fajny czajniczek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Małgosiu szybkie ale za to bardzo smaczne jest Twoje śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie