Po przygotowaniu domowej pasty jajecznej nie będziecie chcieli wracać do wersji sklepowych. Smakuje przepysznie!
- 4 ugotowane jajka
- 3 łyżki oleju lnianego (używam oleju lnianego od Olejowego Raju)
- 3 łyżki szczypiorku
- dwie szczypty pieprzu
- szczypta papryki słodkiej
- szczypta pokruszonego chilli
Jajka obieramy ze skorupek, razem ze wszystkimi składnikami umieszczamy w misce i blendujemy na gładką masę. Pastę przekładamy do miseczki i wstawiamy do lodówki na 30-45minut.
natchnęłaś mnie i właśnie wstawiłam jajka :D
OdpowiedzUsuńBooooże, ale mi zapachniało olejem lnianym! Aż mi się świąt zachciało :) U mojego taty w rodzinnym domu jadało się ziemniaki z olejem lnianym tłoczonym na zimno ze śledziem. Smak dzieciństwa, smak Wigilii u Babci <3
OdpowiedzUsuń