15:00

Kokosowe piersi z kurczaka




Pyszne piersi z kurczaka otulone wiórkami kokosowymi. Soczyste, aromatyczne i po prostu wyśmienite. Dzięki smażeniu na oleju kokosowym nierafinowanym zyskują mocnego kokosowego aromatu. 


Składniki:

Piersi z kurczaka oczyszczam, dzielę na porcje i rozbijam tłuczkiem. Kotlety doprawiam pieprzem i papryką słodką. W miseczce roztrzepuję jajko, dodaję wiórki kokosowe, mleko oraz mąkę - mieszam na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewam 4 łyżki oleju kokosowego, piersi z kurczaka namaczam w panierce i od razu przekładam na gorącą patelnię. Smażę z obu stron na złoto. W razie potrzeby oleju kokosowego należy dodać więcej.






4 komentarze:

  1. W kuchni zawsze mam olej kokosowy, bardzo lubię na nim smażyć placki lub naleśniki :-) a kurczak smakuje obłędnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis ciekawy, uwielbiam kokos w kuchni! Natomiast poproacowałbym nad prezentacją;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moje oczekiwania spełniają te zdjęcia. To nie jest muzeum ani foodporn. A nie będę odmawiać sobie pysznego jedzenia, żeby tylko poczekać do rana i zrobić zdjęcie przy lepszym świetle. Jak to mówią "Wolnoć, Tomku, w swoim domku."

      Usuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie