14:30

Pałki kurczaka pieczone w gotowej marynacie



Marynaty firmy Roleski to moje nowe odkrycie. Otwieramy saszetkę, wkładamy mięso, zamykamy i mieszamy. Prosto, szybko i bez brudzenia rąk.

Składniki:
 

Ziemniaki podgotowujemy, ostudzone kroimy na plasterki i smażymy z dodatkiem masła na złoto. Marynatę otwieramy, wkładamy kurczaka, zamykamy i potrząsamy kilka razy by dobrze przykleiła się do mięsa. Całość wkładamy do lodówki na 60 minut. 


Gotowe mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego razem z pokrojoną szalotką i pieczemy przez 80 minut w temperaturze 200*C. Podajemy z podsmażonymi plasterkami ziemniaków. Mięso smakuje wyśmienicie, jest soczyste i bardzo aromatyczne. 





Na zdjęciach:
  • talerz deserowy retro - Pepco

1 komentarz:

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie