10:30

Masło z awokado




Awokado z grejpfrutem to moje ulubione śniadanko, mogłabym je jeść codziennie i nigdy mi się nie nudzi. Smak awokado jest jednym z moich topowych smaków i całkowicie je uwielbiam. Od kiedy mam blender zaczęłam również robić masło z awokado. Jest genialne.

Składniki:
  • 1 duże awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek ekstra vergine (opcjonalnie)


Awokado obieramy, miąższ umieszczamy w wysokim naczyniu, dodajemy oliwę i sok z cytryny. Blendujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji masła. 

Masło możemy przyrządzić bez dodatku oliwy, jednak lubię jej smak i świetnie się komponuje ze smakiem awokado.







Na zdjęciach:
  • kokilka ceramiczna żaroodporna - Tesco

2 komentarze:

  1. Uwielbiam i czasami robię. Na kanapki super :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. robię pastę z awokado i jajek, masła jeszcze nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie