10:30

Paczuszki z boczku i śliwki suszonej - śliwki zawinięte w boczek



Paczuszki można nadziać na szaszłyk w towarzystwie warzyw lub podawać jako samodzielną przekąskę. Połączenie tych smaków sprawia, że paczuszki bardzo szybko znikają. 
  


Składniki:
(wykonanie 1 paczuszki)



Plasterki boczku układamy w gwiazdkę, na środku umieszczamy trzy ściśnięte śliwki i pakujemy :) Plastry zawijamy na przemian, by jak najdokładniej zapakować śliwkę. Pieczemy przez 8 minut w rozgrzanym do 200*C piekarniku. Przepyszne na gorąco jak również na zimno. 





Na zdjęciach:

1 komentarz:

  1. Jadłam to pierwszy raz chyba 3 lata temu. Takie małe, a niepozorne i jakie pyszne! Nie mogę się nigdy oderwać od talerza. Pomijam już to, że ja uwielbiam boczek pod każdą postacią :D

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Copyright © 2014 Lifestyle by Gotowanie i blogowanie , Blogger