Paczuszki można nadziać na szaszłyk w towarzystwie warzyw lub podawać jako samodzielną przekąskę. Połączenie tych smaków sprawia, że paczuszki bardzo szybko znikają.
(wykonanie 1 paczuszki)
- 3 plasterki boczku surowego wędzonego
- 3 śliwki suszone od Skworcu
Plasterki boczku układamy w gwiazdkę, na środku umieszczamy trzy ściśnięte śliwki i pakujemy :) Plastry zawijamy na przemian, by jak najdokładniej zapakować śliwkę. Pieczemy przez 8 minut w rozgrzanym do 200*C piekarniku. Przepyszne na gorąco jak również na zimno.
Na zdjęciach:
Jadłam to pierwszy raz chyba 3 lata temu. Takie małe, a niepozorne i jakie pyszne! Nie mogę się nigdy oderwać od talerza. Pomijam już to, że ja uwielbiam boczek pod każdą postacią :D
OdpowiedzUsuń