10:30

Sorbet malinowy z kwiatami lawendy

 




Jakie są najlepsze lody na upale dni? Dla mnie takie, które orzeźwiają i nie są za słodkie. A najlepiej, jeśli są mocno owocowe :)




Składniki:




Mrożone maliny blendujemy lub miksujemy, pod koniec dodajemy lawendę. Gotowy sorbet mieszamy za pomocą łopatki z wodą. Wstawiamy do zamrażarki na 1 godzinę by nabrał smaku.
Dla amatorów słodkości polecam dodanie syropu malinowego. 

Podajemy w pucharkach lub połówce kokosa :)




4 komentarze:

  1. Mmm... chyba zrobię mamie takie na urodziny. Tylko nie mam skorupy kokosa, więc będzie w pucharku.

    OdpowiedzUsuń
  2. Maliny i lawenda? To połączenie zapowiada sie bosko!
    Pozdrawiam!
    www.kornikwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. A teraz mi powiedz, jak to jest, że znamy się tak krótko, a każda kolejna potrawa publikowana przez Ciebie na blogu składa się ze składników, które uwielbiam? My chyba jakimiś mentalnymi bliźniaczkami jesteśmy, Goś :)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie