10:30

Kruche rogaliki z marmoladą




Duża, gorąca kawa z mlekiem i malutkie rogaliki, takie bez cukru pudru i bez lukru. Ach.. to mój ideał śniadania... A jaki jest Wasz?

Do rogalików użyłam kruchego ciasta z przepisu na tartę wytrawną. W jedynie w składzie pominęłam dodatek soli. Ciasto jest idealne do rogalików, świetnie współpracuje i nie kruszy się.

Składniki:

Gdy ciasto spędziło godzinkę w lodówce, wyciągamy je i zostawiamy, by osiągnęło temperaturę pokojową. Wałkujemy, wycinamy duży prostokąt (lub koło, co kto lubi) i wycinamy trójkąty. Nakładamy marmoladę i zawijamy rogaliki. Pieczemy przez 12 minut w temperaturze 190*C.









6 komentarzy:

  1. Kolejny przepis do kolekcji... Kiedy będę miała czas do przetestowania... eh...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przyjedz :) ja Ci będę gotować a Ty będziesz pisać :) :) i czytać

      Usuń
  2. Rogaliki pycha! Nasze ulubione :) Tylko ja robię krucho - drożdżowe, lepię i lepię, a później znikają w 5 minut ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wyglądają :) W taką pogodę chętnie pochrupałabym do kawki ... ale mrożonej :D ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie i pysznie wyglądają :) Mniam ...

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam ♥
    Wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie