Kurczak nie musi być nudny, a nadziane, grillowane i pachnące bazylia sakiewki to czysta rozkosz dla podniebienia. Jak i również genialna alternatywa dla klasycznych mięs z grilla.
Składniki:
- Pierś z kurczaka
- Cztery listki świeżej bazylii
- Świeżo mielony pieprz
- 1 łyżka białego wytrawnego wina
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka koperku
- 2 plasterki sera koziego
- Ogórki kaszubskie od Dagomy
Przygotowujemy marynatę: wino mieszamy z oliwą, sosem
sojowym, wyciśniętym czosnkiem i koperkiem. Pierś z kurczaka oczyszczamy, rozcinamy w
połowie tworząc kieszonkę i zalewamy marynatą. Odstawiamy na 60 minut do
lodówki.
Ser kozi łamiemy na drobne kawałki oraz mieszamy z porwanymi listkami
bazylii i napełniamy nim kieszonkę. Całość obwiązujemy sznurkiem wędliniarskim
lub spinamy wykałaczkami. Pierś zawijamy w folię aluminiową i grillujemy przez
10minut z każdej strony.
Pozbywamy się folii i grillujemy jeszcze po 5 minut z
obu stron. Podajemy z soczystymi ogórkami o lekko ostrym smaku – ogórki
kaszubskie od Dagomy :)
Zapraszam do odwiedzenia:
- strona internetowa - http://dagoma.com.pl/
- strona produktu - Ogórki kaszubskie
- fanpage na Facebooku - Dagoma
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl