Któregoś
pięknego wieczoru usłyszałam smutny głosik wołający... "Masz coś
słodkiegooooo?" :) Tak powstał pomysł na szybki, pięciominutowy deser.
Składniki:
- 1 szklanka płatków ryżowych
- 1,5 szklanki mleka
- 200g mrożonych malin
- 100g świeżych truskawek
* moja szklanka ma 250ml
Mleko doprowadzamy do wrzenia, dodajemy płatki ryżowe i gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty ciągle mieszając. Wyłączamy ogień i zostawiamy płatki w garnku. Do wysokiego naczynia wrzucamy zamrożone maliny, truskawki i rozdrabniamy na gładki sorbet.
Do miseczek nakładamy porcję płatków ryżowych i kulkę sorbetu. Zdjęcia niestety nie wyszły mi zbyt imponująco, ale deser jest przepyszny :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl