16:30

Przepis na szybki deser? Płatki ryżowe z sorbetem malinowo-truskawkowym




Któregoś pięknego wieczoru usłyszałam smutny głosik wołający... "Masz coś słodkiegooooo?" :) Tak powstał pomysł na szybki, pięciominutowy deser. 

Składniki:
  • 1 szklanka płatków ryżowych
  • 1,5 szklanki mleka
  • 200g mrożonych malin
  • 100g świeżych truskawek
* moja szklanka ma 250ml

Mleko doprowadzamy do wrzenia, dodajemy płatki ryżowe i gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty ciągle mieszając. Wyłączamy ogień i zostawiamy płatki w garnku. Do wysokiego naczynia wrzucamy zamrożone maliny, truskawki i rozdrabniamy na gładki sorbet. 

Do miseczek nakładamy porcję płatków ryżowych i kulkę sorbetu. Zdjęcia niestety nie wyszły mi zbyt imponująco, ale deser jest przepyszny :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie