12:22

Orkiszowe naleśniki zapiekane z masą serową

 

Świetne orkiszowe naleśniki i masa serowa jak z domowych drożdżówek - to musi się udać :) U nas podane z kawą i świeżymi truskawkami.




Składniki
  • naleśniki orkiszowe
  • 400g twarożku chudego
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego
  • 2 łyżki oleju kokosowego w konsystencji stałej (można użyć 2 łyżki miękkiego masła)
  • 2 łyżki mleka do posmarowania naleśników


Ser, żółtka, cukier i olej miksujemy przez 5 minut do pełnego połączenia składników. Masę serową rozsmarowujemy na naleśnikach, zawijamy je w ruloniki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 180*C, naleśniki smarujemy mlekiem i wstawiamy do piekarnika na 15minut. 



2 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł na podanie! Muszę wypróbować! Orkiszowe ciasto też.

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie