12:30

Mus z mango z nasionami chia i jagodami goji



Deserów z jagodami goji i nasionami chia nigdy dość :) A inspiracją do deseru było przygotowanie mango jak do mango lassi, czyli na gładkie puree.


Składniki na dwa duże desery:
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 serek homogenizowany naturalny
  • 2 łyżki nasion chia
  • 4 łyżki jagód goji
  • 1 grejpfrut
Serek homogenizowany mieszamy z nasionami chia. Odstawiamy do napęcznienia na kilka minut. Mango obieramy i blendujemy na gładkie puree. Do pucharków nakładamy 2 łyżki jagód goji, połowę serka homogenizowanego i zalewamy połową puree z mango. Grejpfruta obieramy, kroimy na kawałki i układamy na wierzchu deseru. Chłodzimy 30 minut w lodówce.




2 komentarze:

  1. Mmmmm.... Uwielbiam mango więc chyba sie skuszę i zrobie sobie taki deser :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Co za pychota i te kolory!

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie