Deserów
z jagodami goji i nasionami chia nigdy dość :) A inspiracją do deseru
było przygotowanie mango jak do mango lassi, czyli na gładkie puree.
Składniki na dwa duże desery:
- 1 dojrzałe mango
- 1 serek homogenizowany naturalny
- 2 łyżki nasion chia
- 4 łyżki jagód goji
- 1 grejpfrut
Serek homogenizowany mieszamy z nasionami chia. Odstawiamy
do napęcznienia na kilka minut. Mango obieramy i blendujemy na gładkie puree. Do pucharków
nakładamy 2 łyżki jagód goji, połowę serka homogenizowanego i zalewamy połową
puree z mango. Grejpfruta obieramy, kroimy na kawałki i układamy na wierzchu
deseru. Chłodzimy 30 minut w lodówce.
Mmmmm.... Uwielbiam mango więc chyba sie skuszę i zrobie sobie taki deser :)
OdpowiedzUsuńCo za pychota i te kolory!
OdpowiedzUsuń