Od kiedy codziennie jem śniadanie, zwykłe sałatki warzywne lub owocowe stały się nudne. Kuskus jakoś nigdy na stałe nie zagościł w mojej kuchni, ale od poznania tej sałatki całkowicie się to zmieniło.
Składniki:
- pomidor (dowolne kolory)
- świeży ogórek
- papryka
- kukurydza
- sól, pieprz, oliwa
- kuskus
Kuskus wrzucamy do miseczki, zalewamy gorącą wodną nad powierzchnię. Po
ok. 7 minutach rozdrabniamy. Czekamy aż wystygnie, kuskus musi być
zimny.
Warzywa kroimy na większe lub mniejsze kawałki, wrzucamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą (wg uznania). Na koniec dodajemy kuskus i mieszamy ponownie.
Wstawiamy do lodówki na 30min na tzw. "przegryzanie się".
A gdy już spróbujemy.... uderza nas świeży zapach wiosennej sałatki. Jest przepyszna, zdrowa i przede wszystkim sycąca.
Warzywa kroimy na większe lub mniejsze kawałki, wrzucamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą (wg uznania). Na koniec dodajemy kuskus i mieszamy ponownie.
Wstawiamy do lodówki na 30min na tzw. "przegryzanie się".
A gdy już spróbujemy.... uderza nas świeży zapach wiosennej sałatki. Jest przepyszna, zdrowa i przede wszystkim sycąca.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl