Imbir zawsze kojarzył mi się z sushi, pasterkami do herbaty, owocami morza czy dynią, jednak nigdy wcześniej nie próbowałam go z owocami. Teraz to mój ulubiony sos do owoców.
Składniki:
- pomarańcze
- gruszki
- kiwi
- granat
- nektarynka
- miód
- imbir
Owoce obieramy, kroimy i wrzucamy do miski - bez mieszania. Sekretem wyjątkowego smaku tej sałatki jest wspaniały słodko-ostry sos.
Do małego naczynia - ja użyłam filiżanki - dajemy starty imbir (korzeń około 3cm) i dodajemy miód. Ja mam w domu miód gryczany ale każdy inny też będzie w porządku. Łączymy ze sobą składniki i polewamy nim sałatkę. Dopiero teraz powinniśmy wymieszać naszą sałatkę.
Do małego naczynia - ja użyłam filiżanki - dajemy starty imbir (korzeń około 3cm) i dodajemy miód. Ja mam w domu miód gryczany ale każdy inny też będzie w porządku. Łączymy ze sobą składniki i polewamy nim sałatkę. Dopiero teraz powinniśmy wymieszać naszą sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl