23:35

Klasyczne ciasto na naleśniki










Ciasto naleśnikowe:

  • 200g mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 250ml mleka
  • 100ml wody gazowanej
Zmiksować aż do połączenia się składników mąkę, jajka, sól i mleko. Odstawić ciasto na 30 minut. Dodać wodę gazowaną i ponownie miksować 2 minuty. Smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego lub oliwy.

Wersja bardziej krucha lekko biszkoptowa: 

Zmiksować aż do połączenia się składników mąkę, żółtka, sól i mleko. Odstawić ciasto na 30 minut. Dodać wodę gazowaną i ponownie miksować 2 minuty. Osobno ubić białka i dodać do masy. Smażyć na rozgrzanej patelni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie