11:00

Szparagi pieczone z serem i czosnkiem


Delikatne szparagi otulone serem i świeżym czosnkiem to idealny dodatek do obiadu czy kolacji. Przygotowanie jest bardzo proste, a smak po prostu wspaniały. Spróbujcie, póki jeszcze są szparagi.


Składniki:
  • pęczek szparagów zielonych
  • 100g żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 50g zimnego masła 
  • szczypta soli


Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Ser ścieramy na tarce, ząbki czosnku wyciskamy. Szparagi układamy w naczyniu żaroodpornym, nacieramy czosnkiem i posypujemy startym serem. Zimne masło ścieramy na tarce, posypujemy nim szparagi. Doprawiamy delikatnie solą.

Szparagi wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200*C na 20 minut.







1 komentarz:

  1. Stąpam po tym świecie już 24 lata, ale jeszcze nie jadłam szparagów :O Wyglądają MEGA apetycznie :D

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie