Delikatne szparagi otulone serem i świeżym czosnkiem to idealny dodatek do obiadu czy kolacji. Przygotowanie jest bardzo proste, a smak po prostu wspaniały. Spróbujcie, póki jeszcze są szparagi.
Składniki:
Składniki:
- pęczek szparagów zielonych
- 100g żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- 50g zimnego masła
- szczypta soli
Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Ser ścieramy na tarce, ząbki czosnku wyciskamy. Szparagi układamy w naczyniu żaroodpornym, nacieramy czosnkiem i posypujemy startym serem. Zimne masło ścieramy na tarce, posypujemy nim szparagi. Doprawiamy delikatnie solą.
Szparagi wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200*C na 20 minut.
Stąpam po tym świecie już 24 lata, ale jeszcze nie jadłam szparagów :O Wyglądają MEGA apetycznie :D
OdpowiedzUsuń