15:00

Rogaliki croissant nadziane kiełbaską - idealne na śniadanie

 



Domowe croissanty są po prostu wspaniałe, chrupiące, pachnące i pyszne! Dodatkowo możemy wsadzić do nich co tylko chcemy. 


Składniki:


Ciasto delikatnie rozwijamy, dzielimy nożem na 6 trójkątów - wiem, moje nie są idealne. Kiełbaski kroimy wzdłuż na trzy części i każdą z nich układamy na początku trójkąta. Zawijamy rogaliki. 


Gotowe rogaliki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nagrzewamy piekarnik do 160*C i pieczemy ok. 20 minut. Ostudzone zjadamy razem z pysznym sosem :)





Na zdjęciach:
  • talerz duży płaski Onse Colle - Villa d'Este

4 komentarze:

  1. Ale kiełbaską? Na słodko takie cuda! Chociaż jak tak myślę, to może i z kiełbaską by mi smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmmm, ja uwielbiam rogaliki :D a z kiełbaską to już w ogóle, muszą być pyszne <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam kiedyś z szynką i serem na piknik i pamiętam, że były pyszne. Bardzo fajnie je zrobiłaś :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. O, to coś dla mnie. Lubię wytrawne śniadania :)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie