10:30

Ciastka z chilli i migdałami



Ostre ciastka z chilli i całymi migdałami. Pyszne, chrupiące i o genialnym, intensywnym smaku.



Składniki:


Mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, chilli oraz brązowy cukier. Dodajemy masło i wyrabiamy ciasto. Dodajemy jajko, mleko i wyrabiamy ciasto. Formujemy wałek ciasta i wstawiamy go do lodówki na 60 minut.


Ostrym nożem tniemy ciastka, układamy na papierze do pieczenia i wciskamy po jednym migdale w każde ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Pieczemy około 15 minut. Studzimy na blaszce aż do zwarcia ciastek, gdy zrobią się twardsze – gotowe do podniesienia – przekładamy na kratkę.





Na zdjęciach:
  • talerz deserowy retro - Pepco

2 komentarze:

  1. suuuuper! jakie zdrowe ciasteczka! szkoda, że tyle masła i pewnie z jogurtem będą smakowac inaczej, ale myślę raz na jakiś czas mogę sobie pozwolić nawet takie :)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie