"Nasza konfitura została wyprodukowana z koreańskich cytryn odmiany Yuzu oraz naturalnego miodu. Cytryny te rosną w obszarze Goheung i są bardzo popularną rośliną stosowaną w przemyśle spożywczym oraz tradycyjnej domowej kuchni. Z wyglądu i zapachu przypominają mandarynki - są bardzo aromatyczne i kwaśne. Tradycyjnie w Korei herbatki przygotowane z Yuzu i miodu stosowane są jako ziołowy lek podczas przeziębień i stanów grypopodobnych. Produkt sterylizowany i pakowany próżniowo. Polecamy!"
Koreańska herbata marki Hosan to gęsta konfitura z najlepszych cytryn i naturalnego miodu. Możemy ją przyrządzać na ciepło i zimno. 2-3 łyżeczki pozwolą przygotować 250ml pysznego napoju - jeśli wolicie wersje mniej słodką to polecam przygotowanie z 1,5 łyżeczki.
Składniki:
- 250ml przegotowanej wody o temperaturze 80*C
- 1,5 łyżeczki konfitury koreańskiej miodowo-cytrynowej
Do kubka wlewamy wodę, dodajemy herbatę i mieszamy aż do momentu, gdy konfitura się rozpuści i zostaną same kawałki cytryny.
Moim zdaniem jest najpyszniejsza podana na gorąco. Cudowna i aromatyczna na zimne jesienne i zimowe wieczory, ale nie tylko! Uwielbiam ją pić latem, ostudzoną ale nie zimną. Letnia jest równie pyszna. A na koniec można wyjeść pozostałe kawałki cytryny - są słodkie i smaczne.
Zdecydowanie jest to smak, który warto poznać w swoim życiu. I mam nadzieję, że tak jak ja, również się w niej zakochacie. Naprawdę gorąco Was namawiam do zrobienia sobie tej przyjemności.
Jak to wygląda cenowo?
Słoik konfitury o pojemności 580g to koszt 23,40zł. Dostępna jest w sklepie Kuchnie Świata.
Zapraszam do odwiedzenia:
Na zdjęciach:
- kubek Urok Prowansji - Empik
Na nadchodzące dni jak znalazł!!!! Pyszne!
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie :-) www.make-life-green.blogspot.com