15:00

Grillowany ananas - najlepszy do domowych burgerów


Świeży, grillowany na słodko ananas to najlepszy dodatek do domowych burgerów czy mega kanapek. Nie ma nawet porównania do plastrów z puszki, ten smak jest obłędny.


Składniki


Rozgrzewamy patelnię grillową. Ananasa kroimy na kawałki i osuszamy na ręczniku papierowym. Olej kokosowy mieszamy z cukrem i za pomocą pędzelka smarujemy każdy kawałek ananasa (jedną stronę), grillujemy na gorącej patelni. Grillowanego ananasa obracamy, smarujemy ponownie olejem z cukrem. Tak przyrządzony ananas jest genialny jako samodzielna przekąska, dodatek do burgera czy mega kanapki. 



Polecam połączenie go z kurczakiem smażonym w mące tempura. 




Na zdjęciach:
  • mozaikowy biały talerz - wyrób turecki

1 komentarz:

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie