Świeży,
grillowany na słodko ananas to najlepszy dodatek do domowych burgerów
czy mega kanapek. Nie ma nawet porównania do plastrów z puszki, ten smak
jest obłędny.
Składniki
- 1 ananas
- 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowany od Kuchni Świata
- 1 łyżka brązowego cukru nierafinowanego
Rozgrzewamy patelnię grillową. Ananasa kroimy na kawałki i osuszamy na ręczniku papierowym. Olej kokosowy mieszamy z cukrem i za pomocą pędzelka smarujemy każdy kawałek ananasa (jedną stronę), grillujemy na gorącej patelni. Grillowanego ananasa obracamy, smarujemy ponownie olejem z cukrem. Tak przyrządzony ananas jest genialny jako samodzielna przekąska, dodatek do burgera czy mega kanapki.
Polecam połączenie go z kurczakiem smażonym w mące tempura.
Na zdjęciach:
- mozaikowy biały talerz - wyrób turecki
Jak ja uwielbiam takiego ananasa :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuń