09:30

Folwark - Starannie dobieramy smak - Ocena produktu



W paczce od Folwarku dostałam trzy sosy do przetestowania - kebab-gyros ostry, barbecue oraz remuladę duńską. Każdego z nich użyłam w innym przepisie i przez tydzień sprawdzałam ich smaki. 





Sos Kebab-gyros ostry

Opis ze strony producenta:
"Dla wielbicieli pikantnych smaków mamy wersję ostrzejszą. Z charakterem!
Sos majonezowy o lekkiej konsystencji i wyrazistym, ostrym smaku papryki chilli.
Znakomity do potraw kuchni etnicznych oraz mięs z grilla."
Moja opinia:
Tak bardzo chciałam spróbować tego sosu, że nie przeczytałam dopisku "ostry". Tak.. zdecydowanie jest ostry. Dodałam go w sporej ilości do farszu na pitę, miałam nadzieję, że tak jak inne sosy, po nocy spędzonej w lodówce, cała potrawa będzie mniej ostra. Myliłam się, sos trzymał swój ostry smak przez kolejne dwa dni - później nie było już farszu :) Główną nutę gra tu zdecydowanie chilli, smak majonezu jest ledwie wyczuwalny - co uważam za spory plus. Pasuje doskonale do pity, knyszy, hamburgera czy kebaba. Nie jestem fanką bardzo ostrego jedzenia, więc dla mnie lepsza będzie wersja łagodna. Natomiast mój mąż uwielbia ostre rzeczy i sos bardzo mu smakował.

  


Sos Barbecue

Opis ze strony producenta:
"Sos barbecue – najbardziej popularny sos na świecie, w Ameryce niezastąpiony towarzysz każdego steaka. Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy."
Moja opinia:
Od pierwszego spróbowania sosu po ostatni kawałek kurczaka było czuć aromat dymu oraz powideł śliwkowych. Sos BBQ z prawdziwego zdarzenia. Gdybym zamiast 6 pałek zrobiła 20 to może wszyscy nie mieliby ochoty rzucić się na butelkę z sosem :) Sos przewyższył moje oczekiwania, jego smak jest intensywny, a dominującą nutą jest aromat dymu. Nawet kurczak grilowany w piekarniku smakował jak z grilla rozpalanego w ogródku. Sos uważam za genialny.




Sos Remulada duńska

Opis ze strony producenta:
"Remulada duńska – Skarb narodowej kuchni Danii w polskim wydaniu.
Gęsty majonezowy sos z warzywami (kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry.
Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia
paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa."
Moja opinia:
Zanim szaszłyki trafiły na talerz, zdążyłam zjeść całą garść małych pomidorków z tym sosem. Jest świetny, gęsty i grudkowaty. Ewidentnie czuć kawałki warzyw, nie jest to tylko zapewnienie na etykiecie, że tam są. To dzięki kawałkom ogórka i cebulki sos jest grudkowaty. Świetnie pasuje do warzyw, brokuły nim oblane smakują genialnie. Użyłam go też do pasty jajecznej z kminkiem i tym podbił moje serce. Z pewnością wypróbuję go do pieczonej domowej szynki.




Z firmą Folwark współpracowało mi się bardzo miło, a podczas całego procesu testowania mogłam na bieżąco dzielić się swoimi przepisami oraz przemyśleniami z Panią Martą. Moje przepisy znalazły się również na ich stronie www, co jest dla mnie dużym wyróżnieniem. Każdemu życzę tak przyjemnej i przyjaznej współpracy.

Przepisy z sosami Folwark są dostępne w zakładce "media" - "blogerzy o nas", warto śledzić tę stronę :) Zapraszam też do odwiedzenia fanpage Folwarku na Facebooku - tam też dużo się dzieje.


www.folwark.com.pl



Powiązane wpisy:

1. Zestaw sosów do testowania - trzy sosy Folwark
2. Pita z kurczakiem i świeżym ananasem
3. Kurczak w sosie barbecue z ananasem
4. Szaszłyk warzywny z chorizo i gałązką pomidora

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie