Świetny na kanapki, ale nie tylko! Mi posłużył jako dodatek do burgerów, a konkretniej zamiast sosu użyłam tej pasty w dużej ilości.
Składniki:
- 240g ciecierzycy z puszki + 50ml zalewy
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- 4 łyżki orzechów arachidowych
- sok z 1 limonki
- garść listków bazylii
- świeżo mielony pieprz
Przyznam, wygląda smakowicie :) Zapraszam na nowy post http://cleoklepko.blogspot.com/2015/06/cos-nowego-penia-donatana-i-maryli.html ii obserwuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję :)
Usuńhej ;) chyba czytasz w moich myślach, wczoraj chodziłam po sklepie i myślałam o tym, żeby go zrobić ;) ale wyszły muffinki kalafiorowe :) zapraszam http://co-dzis-zgotowac.blog.pl/2015/06/26/kalafiorowe-serduszka-czy-serduszkowe-kalafiory/
OdpowiedzUsuń