10:30

Bazyliowy hummus






Świetny na kanapki, ale nie tylko! Mi posłużył jako dodatek do burgerów, a konkretniej zamiast sosu użyłam tej pasty w dużej ilości.




Składniki:

  • 240g ciecierzycy z puszki + 50ml zalewy
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • 4 łyżki orzechów arachidowych
  • sok z 1 limonki
  • garść listków bazylii
  • świeżo mielony pieprz

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, doprawiamy pieprzem według uznania. Gotowy hummus przekładamy do miseczki i chłodzimy w lodówce przez 1 godzinę.

3 komentarze:

  1. Przyznam, wygląda smakowicie :) Zapraszam na nowy post http://cleoklepko.blogspot.com/2015/06/cos-nowego-penia-donatana-i-maryli.html ii obserwuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. hej ;) chyba czytasz w moich myślach, wczoraj chodziłam po sklepie i myślałam o tym, żeby go zrobić ;) ale wyszły muffinki kalafiorowe :) zapraszam http://co-dzis-zgotowac.blog.pl/2015/06/26/kalafiorowe-serduszka-czy-serduszkowe-kalafiory/

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie