11:00

Sałatka z tuńczykiem




Jedno z najprostszych połączeń - groszek i tuńczyk. Prosta i pyszna sałatka, która jest niezła mimo małej ilości dodatków.


Składniki:
  • 170g tuńczyka w oleju (puszka)
  • 200g groszku konserwowego
  • 200g makaronu pióra
  • 1 awokado


Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Awokado obieramy, kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ostudzony makaron, pokrojone awokado, groszek oraz tuńczyk wraz z połową oleju z puszki. Mieszamy. 




1 komentarz:

  1. tuńczyk z puszki jest tak dobry, że mozna go jeść wprost z puszki. W każdej sałatce również wypada zjawiskowo. Pycha :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie