10:30

Roladki z serem mozzarella

 



Pyszny sposób na roladki z mięsa mielonego. Można przygotować je dzień wcześniej a przed samym obiadem wstawić do piekarnika i tylko zapiec. 


Składniki
(4 duże roladki)

Bułkę namaczam w mleku, rozdrabniam i czekam aż wchłonie cały płyn. W misce mieszam mięso mielone, bułkę, jajko oraz przyprawy. Dzielę masę na cztery równe porcje. Ser w kostce kroję na cztery równe kawałki. Porcję mięsa rozprasowuję na ręce, kładę kawałek żółtego sera i formuję roladkę. Gdy wszystkie roladki są gotowe, na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i podsmażam kotlety z obu stron na złoto. Podsmażone układam w naczyniu żaroodpornym. 

Jeśli od razu chcecie upiec roladki to należy posypać je rozdrobioną mozzarellą i piec przez 30 minut w temperaturze 180*C. Natomiast jeśli chcecie je upiec przed samym podaniem, to posypujemy je mozzarellą dopiero gdy ostygną.

Swoje roladki zrobiłam wieczorem, odstawiłam do ostygnięcia, posypałam mozzarellą i wstawiłam do lodówki. Upiekłam następnego dnia przed samym obiadem.




2 komentarze:

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie