15:30

Pieczone ziemniaczki z curry i musztardą piripiri



Pyszne i ostre ziemniaczki. Smakują wspaniale same jak i również jako dodatek do mięs czy innych warzyw. 


Składniki:



Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy na cztery części i gotujemy. Powinny być al dente. Odcedzamy i płuczemy je lodowatą wodą. Odstawiamy na 20 minut do wysuszenia. 

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej ziemniaki i posypujemy ziołami i chilli. W szklance mieszamy oliwę z curry i musztardą piripiri na jednolity płyn, dokładnie oblewamy nim uszykowane ziemniaki.  

Ziemniaczki wstawiamy do nagrzanego do 210*C piekarnika i pieczemy przez 15-18 minut na opcji grill. 




Na zdjęciach:
  • półmisek Porto – Ambition

2 komentarze:

  1. uwielbiam pieczone ziemniaki! :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie. U nas wszyscy kochają pieczone ziemniaczki :-)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie