15:00

Parówki w cieście francuskim






Świetny pomysł na śniadanie lub jako przystawka, gdy podamy je pocięte na kawałki. Z odpowiednimi sosami może być to również odpowiednik klasycznego hot-doga.


Składniki:

  • 1 rolka ciasta francuskiego
  • 10 plasterków żółtego sera
  • 5 parówek



    Ciasto francuskie dzielimy na 5 prostokątów, na każdy nakładamy dwa kawałki żółtego sera i jedną parówkę. Całość sklejamy i dodatkowo rolujemy w rękach. Parówki pieczemy przez 12 minut w temperaturze 210*C.



    Na zdjęciach:
      http://porcelanabogucice.pl/

    2 komentarze:

    1. Zrobię! Nie pomyślałam nigdy o kupnie ciasta, a zawsze miałam na nie ochotę...

      OdpowiedzUsuń
    2. Fajne te podkładki drewniane :) pyszności u Ciebie :)

      OdpowiedzUsuń

    1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

    2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

    Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie