Świetny pomysł na śniadanie lub jako przystawka, gdy podamy je pocięte na kawałki. Z odpowiednimi sosami może być to również odpowiednik klasycznego hot-doga.
Składniki:
- 1 rolka ciasta francuskiego
- 10 plasterków żółtego sera
- 5 parówek
Ciasto francuskie dzielimy na 5 prostokątów, na każdy nakładamy dwa kawałki żółtego sera i jedną parówkę. Całość sklejamy i dodatkowo rolujemy w rękach. Parówki pieczemy przez 12 minut w temperaturze 210*C.
Na zdjęciach:
- porcelanowy talerz duży płaski Chartre - Porcelana Bogucice
- porcelanowy talerz głęboki Chartre - Porcelana Bogucice
Zrobię! Nie pomyślałam nigdy o kupnie ciasta, a zawsze miałam na nie ochotę...
OdpowiedzUsuńFajne te podkładki drewniane :) pyszności u Ciebie :)
OdpowiedzUsuń